WEDSTRIJDVERSLAG BLOEMENDAAL VE1 - HK VE1

18-11-2017

18 november 2017: Bloemendaal V1 - Haarlem-Kennemerland V1, uitslag 4 - 0 (1 - 0)

Doelpunten:

Opstelling:

doel: Mark Born

achter: Frank - Eric - Jan C. - Ed

midden: Lodewijk 35’ Albert) - René - Ronald - Ruben

voor: Jerry - Dolf

2e helft:

doel: Mark Born

achter: Frank - Drikus - Jan C. - Ed

midden: Albert - René - Ronald - Ruben

voor: Jan P. - Dolf

Door Dolf Wubbe

Wat drijft veteranen!

Mijn wieg stond in Zwanenburg. Toen ik 5 jaar oud was verhuisde mijn ouders naar Lisse. Ik besloot om mee te gaan.

Op mijn zevende jaar werd ik aangemeld bij de plaatselijke katholieke voetbalclub, Sportclub Lisse.

Ik herinner mijn nog het geluk dat ik beleefde toen ik mijn naam als nieuw lid in het voetbalkrantje zag staan. Mijn eerste wedstrijd, het was september 1969,  was een onderlinge wedstrijd tegen andere nieuwe leden. Met mijn oudere broer Hans, hij was dertien, gingen we op de fiets naar het sportpark. De leider was mijnheer Hoekstra. Hans strikte mijn veters, en we wonnen de wedstrijd met 2 – 0. Ik scoorde één keer; wat een gevoel!

Nu ben ik 55.

Sinds september 1969 staan de zaterdagen dus in het teken van dat potje voetbal.  Afgelopen zaterdag, 48 jaar verder, speelde we uit tegen Bloemendaal. Een snel rekensommetje; voor de 1200ste keer in mijn leven een potje voetballen op de zaterdag!                                                                                           Om twee uur in de middag toen ik zo zoetjes aan mijn spullen ging pakken kwam de regen met bakken uit de hemel. En of dat niet genoeg was gooide Zeus er ook nog wat hagel tussendoor. Terwijl ik naar de schuur liep om mijn voetbalschoenen te pakken riep ik tegen mijn kersverse echtgenote “wat drijft veteranen toch om met herfstweer je behaaglijke warme zaterdagmiddaghuis te verruilen voor het gure buiten en daar in een korte broek te gaan rennen?!”

Tijden veranderen natuurlijk, het fietsje is de auto geworden, Mijnheer Hoekstra is mijnheer Kröner geworden, het spekkie na afloop is een biertje en bitterbal geworden; Maar waar het echt om gaat is niet veranderd. Maten onder elkaar, samen naar de wedstrijd leven, er het beste van maken, winnen en dat vieren, verliezen en dat betreuren, en natuurlijk de kleedkamerhumor en de derde helft.

Dus gewoon afgelopen zaterdag met de regen en de kou de spullen gepakt en naar buiten; op naar Bloemendaal. Bloemendaal is over het algemeen een leuke tegenstander. De eerste helft verliep netjes. Wij waren de betere ploeg. Maar gevaarlijk voor de goal werden we niet en ja, daar is de voetbalwet. Als je het zelf niet afmaakt dan doet de tegenstander dat voor je. Bloemendaal scoorde mooi uit een vrije trap.

De tweede helft liep uit de hand. De wedstrijd werd een ordinaire schop-, scheld- en zelfs vechtpartij. Tja, wat drijft veteranen? Hoe kan het dat juist veteranen, met al onze ervaring, de wedstrijd laten ontsporen. De gemoederen werden zo heet dat zelfs het publiek zich met de strijd ging bemoeien.

Tsja wat drijft veteranen, we vergeten nog een ding, de wil om te winnen….dat is niet anders dan toen al die veteranen pupilletjes waren en daarvoor gaan we zelfs nu over de grens van het toelaatbare. Alle 22 in meer of mindere mate. We blijven immers jochies

O ja, de uitslag, 4 – 0 voor Bloemendaal. De tweede helft verloren we de slag.                                        Na afloop werd de vrede getekend. Het eerste biertje kregen wij van de mannen van Bloemendaal. Respect voor elkaar naar afloop en nu op naar de volgende zaterdag, wedstrijd 1201!

Eerdere wedstrijdverslagen

WEDSTRIJDVERSLAG SPORTING MARTINUS VE1 - HK VE1 04-11-2017 00:48:01