HFC Haarlem; een club met een rijke historie.

Hoogtepunt in de geschiedenis van de Roodbroekenclub (opgericht in 1889) is het in 1946 behaalde landskampioenschap. Het kampioenselftal kende illustere namen als Wim Roozen, Piet Groeneveld en natuurlijk Kick Smit, wellicht de beste Haarlemvoetballer aller tijden. Enkele jaren geleden heeft het bestuur een tribune naar deze vermaarde speler vernoemd.


Erelijst HFC Haarlem


Europa Cup

Het is al weer wat jaartjes geleden, maar wist u dat Haarlem ooit Europa Cupvoetbal heeft gespeeld? Om precies te zijn in het seizoen 82-83. Na in de eerste ronde A.A. Gent te hebben verslagen werd Haarlem vervolgens voor eigen publiek in een uitverkocht (!) stadion uitgeschakeld door Spartak Moskou.


Betaald Voetbal

Vanaf de invoering van het profvoetbal in ons land (1954) tot en met begin 2010 maakte Haarlem deel uit van deze sector.


Jeugd

Haarlem heeft op het gebied van jeugdopleiding altijd een zeer goede naam gehad. Talrijke talentvolle, nationaal en internationaal bekende spelers zijn hun carrière begonnen bij Haarlem. Meest aansprekende voorbeeld is Ruud Gullit. Maar ook Arthur Numan (PSV, Ned.Elftal), Ruud Hesp (Roda JC, Barcelona, Fortuna Sittard), John en Edward Metgod en Barry van Galen (Roda JC, NAC, AZ) speelden ooit voor Haarlem.

 

Zie verdre Wikipedia 

 
terug naar boven